27.2 C
Chișinău

Un ciclon sudic va traversa Moldova. Meteorologii se așteaptă la vreme rea și înghețuri

Republica Moldova va fi traversată în următoarele zile de ciclonul sudic „Vanja”. Informația a fost confirmată pentru NewsMaker de Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SH). Potrivit meteorologilor, ciclonul va aduce cu sine, în perioada 17-18 decembrie, vreme posomorâtă și ploi.

„Se va forma în Marea Mediterană și se va îndrepta către partea de sud a continentului european. Dacă vorbim despre teritoriul nostru, ne așteptăm la precipitații în perioada 17-18 decembrie, dar nu vor fi la fel de abundente ca în luna noiembrie, când am mai avut un ciclon sudic. Acum că ne așteptăm la precipitații ușoare și doar pe alocuri”, a declarat șeful Direcției prognoze meteorologice din cadrul SHS, Ghenadie Roșca, pentru NM.

Potrivit meteorologilor, în următoarele 24 de ore, în Moldova sunt așteptate prevăd precipitații slabe, predominant în formă de ploaie. Pe timp de noapte, ceața se va menține pe întreg teritoriul țării, avertizează SHS, iar vântul va sufla din nord-vest slab la moderat.

În această noapte, temperatura minimă va oscila între 0 și +5°C. Pe 14 decembrie, maxima termică va indica valori între +5 și +10°C.

În perioada 17-18 decembrie, când țara ar urma să fie traversată de ciclonul „Vanja”, în norul Moldovei se așteaptă temperaturi între 0 și -5 grade Celsius. În centrul țării sunt prognozate maxime de până la 3°C. Minimele termice vor indica -2°C. La sud se așteaptă temperaturi între 0 și +5 grade Celsius.

Precizăm că presa rusă a scris anterior că un ciclon sudic, numit „Vanja”, al cărui epicentru se formează deasupra Moldovei, va aduce la Moscova viscol și precipitații abundente sub formă de zăpadă.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE