8.2 C
Chișinău

Mii de angajaţi de la Calea Ferată din Moldova lucrează fără salarii din septembrie

Mii de angajaţi ai întreprinderii „Calea Ferată din Moldova” lucrează fără salarii de luni bune. Jumătate dintre ei nu şi-au mai luat lefurile din septembrie. Potrivit preşedintelui Federaţiei Sindicale a Feroviarilor din Moldova, Calea Ferată are restanţe salariale de aproape 120 de milioane de lei, transmite Ziua.MD.

„Practic am apelat peste tot, soluţii domnul director nu are, oamenii se revoltă, e ajun de sărbători. Majoritatea se gândesc – ori manifestaţii, oare să închidă, oare să nu iasă la lucru în conformitatea cu legislaţia, a declarat președintele Federaţiei Sindicale a Feroviarilor din Moldova, Ion Zaporojan, citat de TVR Moldova.

Potrivit sursei citate, conducerea întreprinderii susține că problema este scăderea fluxului de mărfuri, dar anunță că este în căutarea soluțiilor.

„Noi nu putem controla volumul de mărfuri transportate, suntem dependenţi de acesta. Aici este şi factorul sezonier, şi factorul geopolitic, le spunem lucrurilor pe nume. La moment, cu părere de rău, achităm salariile pentru luna septembrie, acum suntem la peste 50% de salarii achitate. Deja facem, implementăm planul de economisire a cheltuielilor operaţionale, cele care pot fi economisite, pentru a oferi mai mult părţii salariale, a spus şeful Serviciul comercial al Î.S. „Calea Ferată din Moldova”

Şi în luna august, Calea Ferată din Moldova a avut restanţe salariale de aproape 90 de milioane de lei. Iar în anii 2020 şi 2021, CFM a fost la un pas de faliment din cauza problemelor financiare.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE