23.9 C
Chișinău

Caz tragic în România: Un bebeluş de 7 luni, diagnosticat cu rujeolă, a decedat | VIDEO

Un bebeluş de 7 luni diagnosticat cu rujeolă a decedat, în judeţul Braşov, România. Potrivit portalului de știri news.ro, micuțul ar fi luat virusul de la fratele său, în vârstă de 3 ani, care nu era vaccinat.

Potrivit autorităților medicale de peste Prut, de la începutul anului și până în data de 10 decembrie, în România au fost notificate 2010 cazuri confirmate cu rujeolă în 29 de judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Recent, Ministerul român al Sănătăţii a declarat epidemie de rujeolă la nivel naţional.

În Republica Moldova au fost confirmate două cazuri de rujeolă, anunța Ministerul Sănătății la începutul lunii decembrie. Totuși, riscul ca numărul lor să crească este mai mare, susține Agenția de Sănătate Publică de la Chișinău, având în vedere că România se confruntă cu o epidemie, iar boala este extrem de contagioasă. Rata de vaccinare a scăzut în ultimii ani de la 95 la 84 la sută.

Rujeola este considerată o infecție extrem de contagioasă, care se transmite pe cale aeriană de la persoana bolnavă. Copiii nevaccinați riscă să dezvolte complicații, printre cele mai frecvente fiind laringita, pneumonia și meningita.

Totodată, amintim că Republica Moldova deține certificate de eliminare atât a rujeolei cât și a rubeolei de pe teritoriul țării, mai menționează Ministerul Sănătății

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE