30.5 C
Chișinău

Au cerut de la o bătrână 150 de mii de lei: Două tinere din Ucraina, făceau „business” la Ungheni cu schema „ruda în accident”

Două femei au fost reținute pentru 72 de ore, după ce au pus în aplicare schema de escrocherie cu „ruda implicată în accident”. Victimele au fost apelate de suspecte la telefonul fix, anunță poliția, scrie unimedia.info.

În capcana acestora a căzut o femeie de 67 de ani, din orașul Ungheni. Fiul ei a fost cel care a alertat poliția, declarând că, la 8 decembrie escrocii au apelat-o pe mama sa și, sub pretextul că fiica ei ar fi implicată într-un accident rutier, au solicitat 150 de mii de lei pentru a restitui paguba părții vătămate.

Mai mult, bănuitele au mers la domiciliul femeii pentru a ridica banii, dar ghinion, au fost oprite de către fecior, care a sesizat poliția din Ungheni. Acestea au vârsta de 27 și 28 de ani și sunt originare din Ucraina.

În cadrul cercetărilor, polițiștii au stabilit că suspectele, la 7 decembrie, sub aceeași schemă, au sustras de la un bărbat de 82 de ani din același oraș, 30 de mii lei și 1 000 de euro.

Femeile sunt cercetate penal pentru escrocherie, iar conform legislației în vigoare persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă până la 5 ani.

Investigațiile continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, precum și implicarea acestora în alte cazuri similar.

„Chemăm repetat populația la prudență!

Menționăm că, ţinta infractorilor sunt în mare parte persoanele vârstnice. Îndemnăm oamenii să discute cu părinţii sau rudele în etate despre acest gen de înșelătorie, iar pentru a nu deveni victima infractorilor să sesizeze imediat Poliția la numărul unic de urgență 112”, subliniază oamenii legii.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE