32.2 C
Chișinău

Șase preoți din Chișinău au primit interzis la oficiat slujbe de la Mitropolia Moldovei

Șase preoți din Chișinău au primit interzis la oficiat slujbe. Clericii ar fi părăsit samavolnic și lipsit de temei canonic Eparhia Chișinăului din cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova, „împreună cu nesupunerea față de autoritățile bisericești ierarhic-superioare și încălcarea jurământului depus la hirotonie”, anunță Mitropolia Moldovei, citat de Unimedia.INFO.

Clerici eliberați din funcție și opriți de a oficia cele sfinte sunt:

  1. Prot. mitr. Petru Storoja, paroh al bisericii „Sf. Irh. Nicolae” din mun. Chișinău, începând cu data de 5 decembrie 2023,
  2. Preot Radu Storoja, cleric al bisericii „Sf. Irh. Nicolae” din mun. Chișinău, începând cu data de 5 decembrie 2023,
  3. Prot. Eugen Maznic, cleric al bisericii „Sf. Irh. Nicolae” din mun. Chișinău, începând cu data de 5 decembrie 2023,
  4. Protodiacon Marcel Rotari, cleric al bisericii „Sf. Irh. Nicolae” din mun. Chișinău, începând cu data de 5 decembrie 2023,
  5. Prot. mitr. Maxim Melinti, paroh al bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din s. Ghidighici, mun. Chișinău, începând cu data de 11 decembrie 2023,
  6. Preot Vasile Manica, cleric al bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din s. Ghidighici, mun. Chișinău, începând cu data de 11 decembrie 2023.

„O decizie definitivă cu privire la acțiunile anticanonice întreprinse de acești clerici va fi adoptată de către Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova, marcând astfel un angajament al Bisericii de a păstra integritatea și disciplina canonică”, menționează Direcția mitropolitană.

Anterior, s-a aflat că biserica din localitatea Ghidighici, din municipiul Chișinău, trece în subordinea Mitropoliei Basarabiei. Un anunț în acest sens a fost făcut de preotul Maxim Melinti.

„De acum încolo suntem parte a familiei mari biserica ortodoxă română, dar rămânem cu același calendar, cu același stil vechi, prăznuim sărbători domnești și cinstim pe sfinți așa cum am făcut până la momentul de față”, a declarat părintele.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE