25.2 C
Chișinău

Inspectorii ANSA au luat pe sus câțiva comercianți din Chișinău: Vindeau pește ilicit

Peste 200 de kg de pește viu au fost retrase din comerț de către inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), în urma unor razii efectuate în apropiere de municipiul Chișinău. Verificări, potrivit ANSA, s-au făcut în mai multe localități, iar în consecință, unii comercianți au fost sancționați, transmite Realitatea.MD.

„În rezultatul controalelor efectuate s-au depistat următoarele încălcări: transportarea peștelui viu cu unități de transport neautorizat, nedotat corespunzător; transportarea peștelui viu fără acte de proveniență și fără certificat sanitar- veterinar; practicarea activităților de transportare/comercializare a peștelui viu, fără a dispune de autorizație sanitară – veterinară.

Drept urmare a neregulilor depistate, inspectorii ANSA au dispus retragerea din comerț a 223 de kilograme de pește viu, iar persoanele care se fac vinovate de aceste încălcări, urmează a fi sancționate conform Codului Contravențional al Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat al ANSA.

Potrivit legii, persoanele fizice riscă amenzi de la 3 000 lei și până la 4 500 lei, iar persoanele juridice – de la 12 000 și până la 15 000 lei.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor recomandă consumatorilor să procure pește viu doar din locuri autorizate și să solicite de la comercianți certificatul sanitar-veterinar, ce poate atesta proveniența și inofensivitatea produsului.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE