17.7 C
Chișinău

Începând cu anul 2025, Moldova va trece la un nou Program Individual de Parteneriat cu NATO. Ce prevede acesta | VIDEO

Începând cu anul 2025, Moldova va trece la un nou Program Individual de Parteneriat cu NATO. Acest lucru este menționat întrun proiect de hotărâre elaborat de Guvern.

Potrivit documentului, țara noastră va prelungi Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului Republica Moldova – NATO pentru încă un an.

În nota informativă care însoțește documentul este menționat că „NATO a inițiat un proces de reformare a parteneriatelor sale prin introducerea conceptului ”Un partener, un plan”. Acesta prevede ca mai multe programe și instrumente de cooperare ale Alianței cu fiecare stat partener să fie incorporate într-un singur cadru prin elaborarea noului Program Individual al Parteneriatului.

În proiectul de hotărâre se menționează că obiectivul reformei este de a spori eficacitatea și coerența parteneriatelor NATO, de a introduce mai multă claritate privind obiectivele trasate și acțiunile planificate în cooperarea bilaterală, de a înlătura dublările între diferite programe și instrumente de cooperare.

Noul program de parteneriat va fi elaborat pe o perioadă de 4 ani. Moldova cooperează cu NATO din anul 1994.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE