17.7 C
Chișinău

ANSA a retras din vânzare pește viu vândut în condiții neconforme la Chișinău: Comercianții nu aveau autorizație sanitar-veterinară și nici permisiune pentru comercializare | VIDEO

Mai mulți comercianți din Chișinău au rămas fără marfă după ce au ajuns în vizorul ANSA pentru transportarea și comercializarea peștelui viu fără acte de proveniență. Aceștia nu aveau nici autorizație sanitar-veterinară și nici permisiune pentru comercializarea peștelui viu de specii interzise.

În total, peste 220 de kg de pește a fost retras din comerț, iar cei care-l vindeau riscă să fie privați de dreptul de a comercializa pe o perioadă de la trei luni până la un an.

Totodată, pentru neregulile depistate de inspectorii ANSA, perosanele fizice riscă să fie amendate cu între 3000 și 4500 de lei, iar cele juridice, cu între 12000 15000 de lei.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor le recomandă consumatorilor să procurare pește viu doar din locuri autorizate și să solicite de la comercianți certificatul sanitar-veterinar.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE