17.7 C
Chișinău

Intenționau să iasă înarmați din R. Moldova. Ce au găsit oamenii legii în bagajele a doi cetățeni străini

Un tânăr din Israel și un cetățean din Ucraina intenționau să iasă înarmați din R. Moldova. În timpul controlului efectuat pe Aeroport, polițiștii de frontieră au descoperit un pistol în bagajul de cală al persoanei ce urma să ajungă la Tel Aviv. În bagajul ucraineanului, care se pornise spre Lisabona, fusese găsite mai multe cartușe. Tot astăzi, polițiștii de frontieră au refuzat intrarea în R. Moldova pentru un tânăr din Tadjikistan, care deținea un permis de conducere fals, scrie Deschide.MD.

Potrivit Poliției de Frontieră, un tânăr din Israel a încercat să iasă din R. Moldova cu un pistol, camuflat în bagajul de cală. Străinul în vârstă de 23 de ani a fost depistat în timpul controlului de securitate efectuat asupra pasagerilor de pe ruta „Chișinău-Tel Aviv” și prelevării imaginilor ale bagajelor scanate.

La fața locului a intervenit grupa operativă de la Sectorul Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău pentru documentarea cazului și stabilirea tuturor circumstanțelor.

Obiectul a fost ridicat și va fi transmis la Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al MAI. În funcție de rezultate se va face încadrarea juridică a faptei și atragerea la răspundere a străinului.

Într-un alt caz, polițiștii de frontieră au depistat mai multe cartușe în bagajul unui cetățean al Ucrainei. Străinul intenționa să iasă din R. Moldova cu ruta „Chișinău-Lisabona”. Circumstanțele faptei sunt documentate.

Poliția de Frontieră a interzis intrarea în R.Moldova pentru un tânăr în vârstă de 24 de ani, cetățean al Tadjikistanului. Acesta venise de la Erevan.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere, pretins a fi eliberat de către autoritățile din Tadjikistan. În urma examinării actului în comun cu  ofițerii FRONTEX, a fost stabilit că permisul conține semne rezonabile de falsificare.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE